Kinesitherapie

Ben je op zoek naar professionele begeleiding tijdens je zwangerschap en postpartum periode? Of heb je last van urineverlies? Zoek niet verder… Mijn naam is Elsie, een ervaren sportcoach en kinesitherapeut, gespecialiseerd in perinatale en bekkenbodemtherapie. Ik heb met trots twee praktijken opgericht om vrouwen in de Provincie Vlaams-Brabant, Wemmel, en in de Provincie Antwerpen, Breendonk, te ondersteunen bij deze unieke levensfasen of problematiek.

Wemmel

Wemmel

De Limburgstirumlaan 282
1780 Wemmel
wemmel@wellsy.be

Waer Waters

Breendonk

Groenstraat 94 A
2870 Breendonk
breendonk@wellsy.be

Hoe kan ik jou helpen?

Als deskundige kinesitherapeut ben ik gepassioneerd door perinatale zorg en bied ik inzichten in hoe zwangerschap het lichaam beïnvloeden. Ik zal je laten zien hoe je het maximale uit deze periode kunt halen door middel van beweging, zowel voor als na de geboorte. Met deskundig advies over ergonomie, houdingscorrectie en specifieke oefeningen, leer je de spiergroepen versterken die tijdens de zwangerschap en bevalling worden belast.

Ik ben gespecialiseerd in het verlichten van pijn, of het nu gaat om rugpijn, bekkenpijn of gewrichtspijn, door middel van gerichte massage en oefeningen. Samen zullen we een persoonlijk behandelplan opstellen voor zwangerschapsgerelateerde aandoeningen zoals bekkeninstabiliteit, diastase van de rechte buikspieren, urine-incontinentie en ademhalingsproblemen. Mijn doel is om je levenskwaliteit te verbeteren door middel van professionele begeleiding en zorg.

Perinatale kinesitherapie

Ik begrijp dat zwangerschap en de periode na de geboorte vol vreugde, verwondering en uitdagingen zitten. Mijn missie is om jou een ondersteunende en positieve omgeving te bieden waarin je je op je gemak voelt en de persoonlijke zorg ontvangt die je nodig hebt om deze fasen ten volle te beleven. Met mijn diepgaande expertise in persoonlijke preventieve fitness, psychomotorische therapie, zwangerschapsbegeleiding, postpartum herstel en bekkenbodemrevalidatie, sta ik klaar om je te begeleiden bij elke stap van je reis.

Actief en energiek zwanger zijn

Blijf tijdens je zwangerschap actief en voel je energieker dan ooit tevoren. Ik zal je voorzien van veilige oefeningen en activiteiten die je cardiovasculaire gezondheid, spierkracht en uithoudingsvermogen bevorderen. Door actief te blijven, kun je niet alleen fysieke uitdagingen beter het hoofd bieden, maar ook emotioneel in balans blijven.

Postnataal herstel voor langdurig welzijn

Na de geboorte is postnatale revalidatie essentieel om de bekkenbodemfunctie te herstellen, buikspieren te versterken en je lichaam weer in balans te brengen. Met speciale aandacht voor het lichaam en de juiste bewegingstechnieken, zullen de voordelen zowel op korte als op lange termijn merkbaar zijn.

Bekkenbodemtherapie

In de gezondheidszorg is incontinentie een belangrijke en veel voorkomende aandoening. Sinds enkele jaren kunnen bepaalde vormen van incontinentie op efficiënte wijze behandeld worden via fysiotherapeutische benadering, namelijk reëducatie van de bekkenbodemspieren. Belangrijke indicaties zijn: stress-incontinentie, urge incontinentie en gynaecologische aandoeningen.

Sinds enige tijd heb ik me toegelegd op deze revalidatie.

Waarom kiezen voor mij?

Mijn toewijding, ervaring en deskundigheid hebben me een solide reputatie bezorgd als zelfstandige sportcoach en kinesitherapeut. Ik ben voortdurend bezig met zelfontwikkeling en bijscholing om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en technieken in mijn vakgebied. Dit stelt me in staat om jou de best mogelijke zorg te blijven bieden voor je gezondheid. 

Klaar om deze prachtige reis aan te gaan? Neem vandaag nog contact op en laten we samen werken aan jouw welzijn tijdens de zwangerschap en postpartumperiode. Bij Wellsy Kiné ben je in goede handen.

Wie is Elsie Huybrechts?

  • 24 jaar actief in de sportwereld, Aquagym instructor.
  • Sinds 2005 afgestudeerd als lic. Kinesitherapie.
  • Bijscholingen gevolgd waaronder Psychomotorisch Therapeut, perinatale begeleiding, bekkenbodemtherapie, personal sportcoach, Babyrescue, babyzwemmen, redder en EHBO…
  • Passie voor water, sport en gezonde spiritualiteit.
  • Diploma L.O en Kinesitherapie.
  • Een opgewekte, dynamische en positieve ondernemer die gelukkig wordt van andere vrouwen te helpen.

Zo verloopt jouw behandeling vlot

Zet de eerste stap naar jouw fysieke welzijn door je goed voor te bereiden en deze praktische info te volgen.
Zo kan je de voordelen voor je gezondheid en welzijn maximaliseren.

Klantenreviews

E-book

Schrijf je in voor de Wellsy nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book!
    E-book