Hoe gaat bekkenbodem revalidatie te werk?

  • Bij een eerste medisch consult zal het digitale patiënten dossier worden ingevuld.  Vervolgens zal er een grondige anamnese worden afgenomen om het probleem in kaart te brengen.
  • Het tweede medisch consult: U krijgt een wetenschappelijke uitleg over de bekkenbodemspieren en hun functies en reeds enkele oefeningen om thuis te oefenen.
  • Het derde medisch consult bestaat uit een vaginaal touchez. We kijken naar de genitale zone en controleren de spieren op hun uithouding, kracht (Muscle testing) en controle. We bekijken de controle die u bezit over deze spiergroep en controleren de oefeningen die u heeft meegekregen bij het tweede medische consult.

Bij voldoende controle en spierkracht zullen wij het gebruik van bekkenbodemspieren integreren in uw alle dagelijkse activiteiten en daar een automatisme van maken.

Indien de spierkracht, noch controle voldoende blijkt te zijn zullen wij werken met een toestel.
 Ik maak hiervoor gebruik van een combinatie van biofeedback en spierstimulatie apparatuur, nl de URO 200 en de MYO 200. Het principe van de biofeedback rust op het feit dat u, als patiënte een visueel en of auditief signaal krijgt van de contractie die je doet. Op die manier krijg je belangrijke informatie om efficient te oefenen en terug continent te worden.
 Alvorens ik met dit toestel begin te werken vind ik het belangrijk om een grondige anamnese af te nemen.We gaan in eerste instantie de bekkenbodemspieren verstevigen. Belangrijk tew eten is dat het Perineum geeft steun aan onze organen.

E-book

Schrijf je in voor de Wellsy nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book!
    E-book