Praktische Info Babyspa

Door je goed voor te bereiden en deze praktische info te volgen, kun je volop genieten van je wellness momentje en de voordelen ervan voor je gezondheid en welzijn maximaliseren.

Wat is de leeftijd voor de babyspa?

Onze Baby Spa is bedoeld voor kindjes van 0-6 maanden. Gelieve hiermee rekening te houden bij het aankopen van uw voucher en het maken van uw afspraak (doe dit tijdig).

Hoe lang duurt een sessie?

De tijdsduur is afhankelijk van welk pakket je gekozen hebt.

WELLSY BRONZE: 1 uur
Bij de Wellsy Bonze zijn jullie 1 uur ter plaatse. Dit omvat het aan- en uitkleden van jullie kleintje, babyspa, en babymassage. Kindjes zitten ongeveer 15min tot 20min in het badje. Soms hebben we zwemkampioentjes die het langer volhouden, maar langer dan 30 min laten we het kindje niet in het badje zitten. We kijken steeds naar de reactie van je kindje. Meestal geeft hij/ zij aan wanneer het tijd is voor verandering. Vervolgens is er een babymassage, gegeven door de ouders. Dit wordt aangeleerd op een pop of indien gewenst kan de massage door de kinesist gegeven worden.

WELLSY SILVER: 1 uur 30 minuten
Bij de Wellsy Silver zijn jullie maximum 1 uur 30 minuten ter plaatse. Dit omvat aan- en uitkleden van jullie kleintje, babyspa, en babymassage en massage voor 1 volwassen persoon. Kindjes zitten ongeveer 15min tot 20min in het badje. Soms hebben we zwemkampioentjes die het langer volhouden, maar langer dan 30 min laten we het kindje niet in het badje zitten. We kijken steeds naar de reactie van je kindje. Meestal geeft hij/ zij aan wanneer het tijd is voor verandering. Vervolgens is er een babymassage, gegeven door de ouders. Dit wordt aangeleerd op een pop of indien gewenst kan de massage door de kinesist gegeven worden. Na het verwen momentje voor de baby start de massage voor de volwassene. Dit is een massage van rug en nek en gebeurd in dezelfde ruimte. Jouw kindje is nooit alleen.

WELLSY GOLD: 2 uur
Bij de Wellsy GOLD zijn jullie maximum 2 uur ter plaatse. Dit omvat: aan- en uitkleden van jullie kleintje, babyspa, en babymassage en massage voor 2 volwassen personen. Kindjes zitten ongeveer 15min tot 20min in het badje. Soms hebben we zwemkampioentjes die het langer volhouden, maar langer dan 30 min laten we het kindje niet in het badje zitten. We kijken steeds naar de reactie van je kindje. Meestal geeft hij/ zij aan wanneer het tijd is voor verandering. Vervolgens is er een babymassage, gegeven door de ouders. Dit wordt aangeleerd op een pop of indien gewenst kan de massage door de kinesist gegeven worden. Na het verwen momentje voor de baby start de massage voor de volwassenen. Dit is een massage van rug en nek en gebeurd in dezelfde ruimte.

Wat moeten we meebrengen?
  • Je voucher (afgeprint),
  • zwemluier en een gewone luier voor achteraf.
  • Handdoeken of badcape voor je baby.
  • 3 handdoeken voor de ouders.
  • Bij allergieën breng je best je eigen massage olie mee.
  • Flesvoeding indien uw baby flesvoeding krijgt. Baby’s zijn over het algemeen erg hongerig na een Baby Spa sessie. Water voor de ouders is voorzien in de Spa.
Waar moet ik parkeren?

Wemmel:
Wij hebben een kleine parking ter beschikking. Indien u op onze parking wil parkeren vragen wij je om evenwijdig met de haag te parkeren. Er kunnen zo 3 auto’s naast elkaar staan.

Breendonk:
Wij hebben een parking ter beschikking. Indien u op onze parking wenst te parkeren vragen wij u om binnen te rijden langs de eerste poort en zo ver mogelijk door te rijden naar de tweede poort, zodat de volgende achter jullie kunnen parkeren. Dit is voor de voordeur van de woning. De babyspa bevindt zich achteraan de woning. U moet dus een heel klein ommetje maken.

Gelieve niet op het gras te parkeren en wees steeds voorzichting bij het binnen en buiten rijden want wij zijn niet verantwoordelijk voor ongevallen of schade aan uw wagen op onze parking.

Waar moet ik wachten?

Wij vragen pas binnen te komen op de tijd van uw afspraak om de rust van de andere kindjes niet te verstoren. Wij hebben geen wachtzaal ter beschikking.

Kom ik best met de Maxi Cosi of de Buggy?

In de babyspa zelf vragen wij om geen buggy’s mee naar binnen te brengen. En dit omwille van hygiënische redenen.

Moeten we onze baby op voorhand voeden?

Ja, om het maximale uit een Baby Spa sessie te halen, is het aangeraden dat jullie baby niet hongerig en/of moe is voor zijn/haar sessie. Idealiter kan u 30 min op voorhand trachten te voeden. Baby’s kunnen na een Baby Spa sessie erg hongerig zijn. Onderschat dit niet en voorzie in voldoende extra voeding.

Hoe lang op voorhand moet ik mijn baby voeden?

Idealiter ongeveer 30 min voor de Baby Spa / Hydrotherapie sessie. Indien dit om praktische redenen niet mogelijk is, kan u uw baby ook voeden vlak voor de sessie. Hou er dan rekening mee dat uw baby bij het begin van de sessie niet zo fel zal bewegen in het water.

Wat is het ideale moment om te komen?

Idealiter na een lange dut en een voeding. Als ouder kent u het ritme van uw baby het beste en kan u daar rekening mee houden. Qua leeftijd is het aangeraden om zo jong mogelijk te starten om gewenning te creëren en maximaal te kunnen genieten van alle ontwikkelingsvoordelen. Jullie baby zal minder plezier beleven aan een Baby Spa sessie wanneer hij/zij moe is. Een oververmoeide baby zal zelfs minder snel in slaap vallen en geraakt snel overprikkeld. Eens hij/zij zich in deze situatie bevindt, zal hij/zij niet meer optimaal kunnen genieten van de voordelen van een Baby Spa sessie. Een ideaal moment is dus na een lange dut en een voeding.

Mogen we foto’s en/of filmpjes maken?

U mag zeker enkele foto’s en filmpjes maken, doch kan u dit best beperken. Wij begrijpen dat u dit unieke moment graag wil vastleggen. Hou er echter rekening mee dat het voornaamste doel van de Baby Spa het creëren van een rustige omgeving is waarbij bonding-time tussen u en uw baby centraal staat. Baby’s kunnen namelijk geïrriteerd geraken wanneer er continu camera’s op hen gericht worden. Elsie zelf zal foto’s nemen zodat jullie er met jullie gezinnetje opstaan. Het is verboden om een hele sessie te filmen. Wij vragen ook vriendelijk om het geluid van uw gsm uit te schakelen.

Mogen wij foto’s plaatsen op Sociale Media?

Ja dat mag zeker. Je mag ons taggen en een positieve review schrijven. Dit doet ons telkens veel plezier.

Hoeveel personen mogen we meebrengen?

Om de rust voor je baby te kunnen garanderen vragen wij om met niet meer dan 2 volwassen personen aanwezig te zijn. Wij focussen ons op bonding-time met jullie baby. Andere kinderen zijn daarom niet toegelaten in de Baby Spa.

Moeten we mee in het water met onze baby?

Neen, uw baby heeft zijn individuele Spa ter beschikking waarbij hij/zij dankzij onze drijfringen zelfstandig kan bewegen in het water. Dit om hen het optimale comfort van autonome bewegingsvrijheid te kunnen garanderen. Uiteraard staat u als ouder(s) vlakbij uw baby om hem/haar te kunnen observeren, stimuleren en aan te moedigen.

Is de drijfring veilig?

Ja, onze drijfringen zijn goedgekeurd volgens Europese normen en raken de nek van uw baby niet. Onze drijfringen werden getest door pediaters waarmee wij samen werken. Vooraan in de drijfring bevindt zich een gleufje waarin uw baby’s kin rust.

Kunnen we een drijfring kopen?

Ja, onze drijfringen zijn zeer veilig voor thuis gebruik. Gebruik in eigen bad of zwembad is zelfs aan te raden.

Hoeveel sessies zijn aangewezen?

Dat bepaalt u volledig zelf. Sommige ouders komen dagelijks, sommige ouders verkiezen 1x / week. Opdat uw baby optimaal zou kunnen genieten van alle voordelen van de Baby Spa, raden wij minstens 1x / week aan. Baby Spa is mogelijk van 0 tot 6 maanden.

Hoe kan ik een afspraak maken?

Op uw voucher staat een nummer. Deze nummer moet u ingeven wanneer u een afspraak maakt voor onze babyspa en dit doe je enkel via onze website. Onze afspraken zijn steeds op een zaterdag namiddag.

Opgelet: Maak steeds tijdig een afspraak want deze zitten vaak snel vol en kijk steeds goed na of u in Wemmel of in Breendonk uw afspraak heeft geboekt. Dit kan u terug vinden op de bevestigingsmail, dewelke u goed moet bijhouden voor het verplaatsen of annuleren van uw afspraak.

Wenst u een uitzondering in de week of moet u sneller reserveren omdat uw voucher bijna gaat vervallen of uw kindje ouder wordt dan 6 maand dat kan dit door eenmalige WELLSY VIP aan te schaffen twv 25 euro.

Hoe kan ik betalen?

Wij werken enkel met digitale vouchers of cadeauboxen, deze kan u bestellen online. Een afspraak babyspa kan niet ter plaatse betaald worden. In onze winkel kan u wel betalen met Payconiq of cash. Er is geen bancontact ter beschikking.

Wat is jullie annulatiebeleid?

Afspraken kunnen tot 48 uur op voorhand kostenloos geannuleerd en verplaatst worden door de bevestigingsmail die u ontvangen heeft bij het maken van uw afspraak. Bij late annulaties ( minder dan 48 uur op voorhand ) worden er geen tegoedbonnen of terugbetalingen gedaan en vervalt uw voucher. Wij begrijpen dat een kindje zich niet goed kan voelen, doch zorgen last-minute annulaties er voor dat anderen op de wachtlijst deze plek niet meer kunnen innemen. Er worden geen uitzonderingen gemaakt. Indien u niet komt opdagen op uw afspraak, worden er geen tegoedbonnen of terugbetalingen gedaan en vervalt uw voucher.

Zijn er kortingen of terugbetalingen?

Indien u op voorschrift komt wordt er een stukje terugbetaald door uw mutualiteit. Sommige mutualiteiten geven jaarlijks een terugbetaling voor Wellness/ Babymassage. Deze moet u navragen bij uw mutualiteit. Papieren die moeten worden ondertekend wordt tijdens uw sessie in orde gebracht. Achteraf vullen wij deze documenten niet meer in en er worden ook geen documenten opgestuurd noch per mail, noch per post.

Wat zijn de prijzen?

Zie en bestel online via onze shop.

E-book

Schrijf je in voor de Wellsy nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book!
    E-book