Mijn verhaal

 

Studies

Gediplomeerd in de Lichamelijke Opvoeding en Master in de Kinesitherapie, met
bijkomende specialisaties in Personal Sportcoach, Psychomotorisch Therapeut,
Bekkenbodem-therapeut, Perinatale Kinesitherapie, specialist in Aqua-revalidatie en
Babyrescue- trainer. Dit doe ik met hart en ziel, maar er is nog meer…

 

Hobby’s

Sinds mijn kindertijd was ik al gefascineerd door water. Elk jaar spendeerde ik de zomer aan zee met mijn ouders, waar ik vol bewondering naar de watersporters op het strand keek. Maar ik bleef slechts toekijken, want mijn ouders waren niet sportief en mijn eigen verlegenheid en onzekerheid weerhielden me ervan om zelf deel te nemen aan die uitdagende activiteiten. Ik was een introvert persoon die alles perfect wilde doen, zonder te beseffen dat het allemaal begint met kleine stapjes. Mijn perfectionisme weerhield me ervan om nieuwe dingen uit te proberen, waardoor ik geen plezier kon beleven en mezelf vaak op de achtergrond hield.

Angst om te falen verspreidde zich ook naar andere gebieden in mijn leven, zoals school en sociale interacties. Ik maakte mezelf onzichtbaar en koos voor veilige activiteiten. Ik was bang om afgewezen te worden, bang om het niet goed te doen en bang voor kritiek. Mijn kinderlijke enthousiasme, dromen en verlangens werden vervangen door een altijd glimlachend gezicht en zorg voor anderen, want daar was ik goed in. Bij mensen met wie ik geen directe connectie voelde, durfde ik soms een grote mond op te zetten om mezelf te beschermen. Op mijn 17e besloot ik uit mijn schulp te kruipen. Ik ontvluchtte België en bracht een jaar door in de Verenigde Staten. Ik wilde ontdekken, op eigen benen staan en nieuwe dingen ervaren. Ik wilde niet langer het onzichtbare meisje zijn, maar iets buitengewoons ondernemen.

Zelf ben ik pas na mijn 40ste, samen met mijn lieve dochter Charlotte, beginnen surfen, waterskiën en wakeboarden.

Professionele werkervaring

Waar het allemaal begon
Ik ben Elsie en ben een gepassioneerde professional met een indrukwekkende achtergrond in de zwemwereld en kinesitherapie. Mijn carrière begon als zweminstructeur voor kinderen en als redder in Oceade, waar ik mijn liefde voor water en mijn vaardigheden als zwemmer en instructeur ontwikkelde. Tijdens mijn werk realiseerde ik mij dat water een therapeutisch effect kan hebben op het menselijk lichaam. Dit motiveerde mij om mijn kennis verder uit te breiden na een opleiding in Lichamelijke Opvoeding en Master in de Kinesitherapie. Met mijn nieuwe kennis en vaardigheden in kinesitherapie was ik in staat om de voordelen van water te combineren met mijn passie voor water en het begeleiden van mensen. Ikspecialiseerde mij in zwangerschapsbegeleiding en voltooide de opleiding “Aquarevalidatie en Perinatale Begeleiding in Water”.

Redder & Zwemleraar:

16 jaar: Mijn allereerste vakantiejob was zwemleraar en redder bij o.a. Oceade, Zeepaardje, De Lammekes, Zwembad de Wauwer, …

Wellsy: Aqua-instructor

In 1998 begon ik met het geven van dagelijkse lessen Aquagym, ook wel bekend als aquafitness of wateraerobics. Sindsdien heb ik al honderden mensen laten genieten van deze fantastische sport, waarbij zowel lichaam als geest worden aangesproken. Dankzij deze vorm van beweging hebben sommige van mijn cliënten zelfs operaties kunnen uitstellen of zelfs helemaal vermijden. Deze unieke vorm van lichaamsbeweging biedt talloze voordelen voor zowel je fysieke gezondheid als je algeheel welzijn. Met mijn achtergrond in kinesitherapie ben ik in staat om op een zeer enthousiaste manier de voordelen van aquagym te integreren in één dynamische les op muziek. Denk hierbij aan de lage impact op de gewrichten, spierversterking, cardiovasculaire voordelen, verbeterde flexibiliteit en balans, gewichtsbeheersing, stress- en spanningvermindering, verbeterde mobiliteit en sociale interactie. Ik ben gepassioneerd over het delen van mijn kennis en breng deze voordelen op een enthousiaste manier over aan mijn cliënten. De instituten waar ik werk selecteer ik zorgvuldig en zijn pure luxe. Hier worden alle zintuigen geprikkeld. Je kunt genieten van een prachtige omgeving, warm water en in de zomer sporten we zelfs in een buitenzwembad, waardoor elke les aanvoelt als een mini-vakantie.

18 jaar: Gestart als Aqua instructor
te Thermen Dilbeek.

Thermen Dilbeek:
Kattebroekstraat 290, 1700 Dilbeek
www.thermendilbeek.be

Wellsy: Baby-spa & Baby-rescue.

In 2016 richtte ik “Wellsy” op, de eerste Babyspa in Vlaams-Brabant. “Wellsy” is een plek waar ouders en baby’s kunnen genieten van de voordelen van water tijdens het zwemmen en speciale therapeutische behandelingen voor baby’s kunnen ervaren. Mijn achtergrond en ervaring als zweminstructeur, redder en kinesitherapeut maakte mij de ideale persoon om deze unieke spa-ervaring te creëren. Met mijn expertise en toewijding heb ik “Wellsy” laten uitgroeien tot een geliefde bestemming voor ouders die op zoek zijn naar een ontspannende en stimulerende omgeving voor hun baby. De spa biedt verschillende diensten aan, waaronder watertherapie, massage en oefeningen die zijn ontworpen om de ontwikkeling en het welzijn van baby’s te bevorderen.

Ik blijft continu mijn kennis en vaardigheden vergroten door regelmatig bij te scholen en op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van zwangerschapsbegeleiding en babymassage. Mijn passie voor het werken met baby’s en het helpen van gezinnen heeft van “Wellsy” een gewaardeerde en vertrouwde naam gemaakt in Vlaams-Brabant en daarbuiten. Dit leidde uiteindelijk tot de oprichting van WELLSY Babyspa in 2016, de eerste Babyspa in Vlaams-Brabant en sinds 2020 ook in de Provincie Antwerpen.

Wellsy Kinesitherapie & Sportcoach

2005 afgestudeerd als Lic. kinesitherapie. Als zelfstandige sportcoach en kinesitherapeut, richtte ik twee praktijken op, gevestigd in de Provincie Vlaams- Brabant, Wemmel, en in de Provincie Antwerpen, Breendonk, waar ik een brede groep vrouwen in de omgeving help tijdens de zwangerschap en post-partumperiode. Met mijn expertise in persoonlijke preventieve fitness, psychomotorische therapie, zwangerschapsbegeleiding, post-partum herstel en bekkenbodem revalidatie streef ik ernaar om een ondersteunende en positieve omgeving te creëren waar mijn cliënten zich op hun gemak voelen en de persoonlijke zorg ontvangen die ze nodig hebben om hun pre- en post zwangerschap fijn te ervaren. Ik help bij het versterken van spieren, verlichten van pijn en bevorderen van een snel herstel. 

Zwangerschap en post-partum periode is een unieke mix van vreugde, verwondering en uitdagingen. Ik begeleid mijn patiënten doorheen elke fase zodat ze bewust kunnen genieten en ze hun lichaam beter kunnen begrijpen. Als deskundige en ervaren kinesitherapeut, met expertise en passie voor perinatale zorg, geef ik hen de nodige inzichten mee hoe een zwangerschap het lichaam beïnvloed en hoe ze het maximale uit deze periode kunnen halen door middel van beweging, zowel pre- als postnataal. Ik adviseer hen over ergonomie en houdingscorrectie om ongemak te verminderen met specifieke oefeningen en technieken om de spiergroepen te versterken die tijdens de zwangerschap en bevalling worden belast, zoals de bekkenbodemspieren, buikspieren en rugspieren. Daarnaast help ik mijn cliënten bij pijn verlichting, vb rugpijn, bekkenpijn en gewrichtspijn door middel van massage en oefeningen. Ik stel een persoonlijk behandelplan op bij zwangerschaps-gerelateerde aandoeningen, zoals bekkeninstabiliteit, diastase van de rechte buikspieren, urine-incontinentie of ademhalingsproblemen te beheersen en je levenskwaliteit te verbeteren. Ik begeleid mijn cliënten ook bij het behouden van een goede algehele conditie tijdens de zwangerschap en geef hen veilige oefeningen en activiteiten die hun cardiovasculaire gezondheid, spierkracht en uithoudingsvermogen bevorderen. Door actief te blijven tijdens hun zwangerschap zullen ze zich energieker voelen en beter kunnen omgaan met fysieke en emotionele uitdagingen. Postnatale revalidatie is noodzakelijk voor het herstellen van de bekkenbodem functie, het versterken van de buikspieren en het terug in balans brengen van het lichaam. Speciale aandacht voor de core en op een juiste manier bewegen heeft zowel op korte als op lange termijn effect.

Dankzij mijn toewijding, ervaring en deskundigheid heb ik een goede reputatie opgebouwd als zelfstandige sportcoach en kinesitherapeut. Ik blijft mezelf voortdurend ontwikkelen en bijscholen om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en technieken in mijn vakgebied, zodat ik mijn cliënten de best mogelijke zorg kan blijven bieden op gezondheidsvlak.

Praktijk Provincie Antwerpen
Groenstraat 94 A, 2870 Breendonk

Praktijk Vlaams- Brabant
De Limburgstirumlaan 282, 1780 Wemmel

Zwangerschapsbegeleiding + Aqua- revalidatie.

Het was geen verrassing dat ik mijn passie wilde combineren met kinesitherapie en begon met zwangerschapsbegeleiding in water.

Maar toen ging het mis

Ondanks het feit dat ik veel voldoening, vreugde en energie van mijn cliënten kreeg door ze te begeleiden bij hun fysieke revalidatie, sportlessen te geven en baby’s en ouders te zien genieten van de wellness babyspa, ging het toen heel erg mis…

Mijn mooie leven kreeg een deuk. De combinatie van mijn scheiding en COVID-19 bracht me in een moeilijke overgangsfase van het leven. Mijn zelfvertrouwen en levensvreugde waren volledig verdwenen. Ik miste stabiliteit en onbezorgdheid. Angsten, twijfels, onduidelijkheid en onzekerheid waren mijn constante metgezellen geworden. Mijn passies voor sport, water en het zorgen voor anderen konden me niet langer de natuurlijke kracht en energie geven die ik nodig had. Ik probeerde mijn glimlach te behouden en sterk te blijven, maar tevergeefs. Uiteindelijk stortte ik in. Mijn zelfbeeld was ingestort en de ondraaglijke nrechtvaardigheid werd te veel voor me. Ondanks de steun van lieve vrienden en ouders kreeg ik de diagnose “burn-out”.

In eerste instantie dacht ik dat een burn-out alleen werk gerelateerd was, maar dat bleek niet waar te zijn. Piekeren, verdriet, diepe teleurstellingen en isolatie hadden ervoor gezorgd dat ik mentaal uitgeput en opgebrand was, met talrijke lichamelijke klachten tot gevolg. Als alleenstaande moeder met grote verantwoordelijkheden en een berg schuldgevoelens wilde ik snel weer aan het werk. Maar dat plan viel in duigen…

Nieuwe levensfase

Een heel jaar lang kon ik niet werken, behalve aan mijn “persoonlijke groei” en “spiritualiteit”. Ik beoefende yoga, mindfulness en ontspanning. Ik liet me coachen en keek eerlijk en diep naar mezelf. Ik deed dagelijks zelfonderzoek en volgde verschillende cursussen en opleidingen om me te heroriënteren en mezelf terug te vinden. Samen met mijn persoonlijke coach leerde ik een andere manier van denken, alsook een andere manier van leven. Dichter bij mezelf, dichter bij wie ik écht ben.

Nieuwe Elsie

Een gezonde, sterke, krachtige vrouw, bevrijd van schuldgevoelens, in verbinding met mezelf en die luistert naar haar intuïtie en lichaam, die alle obstakels aandurft, die supergemotiveerd werkt en gelukkig en vol levensvreugde zit. Fysisch, mentaal en emotioneel in balans. Ja, dit ben ik! En ik ben er trots op, want vandaag leid ik mijn mooiste leven! En zo is mijn missie ontstaan…

Missie:

Mijn missie is heel simpel: het bieden van een professionele, ondersteunende en inspirerende omgeving waar actieve ondernemende vrouwen kunnen werken aan hun gezondheid:  fysisch/mentaal/emotioneel, zodat ze vol vertrouwen hun eigen pad kunnen volgen: dwz. dat ze gewoon gepassioneerd en gelukkig door het leven kunnen gaan. En hiervoor heb ik een unieke methodologie ontwikkeld…

Unieke Methodologie

Gezond, gepassioneerd, gelukkig en vol zelfvertrouwen je eigen pad volgen is niet zo eenvoudig te bereiken. Het vraagt dat verschillende componenten gebalanceerd op elkaar afgestemd zijn: fysisch/mentaal/emotioneel. Daarom heb ik een unieke methodologie ontwikkelt: “de BMS-succesformule”. De BMS-succesformule belichaamt de essentiële elementen van body, mind en soul.

Ik geloof dat deze drie componenten de sleutel vormen tot een gezond en gebalanceerd leven, waarin passie, geluk en zelfvertrouwen gedijen, en waarin je in staat bent om je eigen pad te volgen. BODY, als eerste element van de BMS-formule, is de fysieke manifestatie van wie we zijn. Hier benadruk ik het belang van gezondheid en welzijn, en moedig je aan tot lichamelijke activiteit en voldoende rust. Door ons lichaam actief te bewegen en te verzorgen, leggen we de basis voor een sterke en veerkrachtige geest.

MIND, het tweede element, omvat onze gedachten, overtuigingen en mentale processen. Hier moedig ik het cultiveren van een positieve mindset aan, het ontwikkelen van zelfbewustzijn en het aanleren van technieken om met stress en negatieve gedachten om te gaan. Door de geest te voeden met positieve en constructieve gedachten, kunnen we ons potentieel ontdekken en benutten. SOUL, het derde element, vertegenwoordigt onze innerlijke kern, ons diepste zelf. Ik geloof dat het belangrijk is om in contact te staan met onze eigen waarden, passies en doelen. Zelfreflectie, meditatie en het creëren van ruimte voor innerlijke groei en spirituele ontwikkeling zijn noodzakelijk en cruciaal. Door onze zielsverlangens te begrijpen en te omarmen, kunnen we een leven leiden dat in overeenstemming is met onze diepste waarheden.

De BMS-succesformule biedt een holistische benadering van het leven, waarbij het in balans brengen van het fysische, het mentale en het emotionele centraal staat. Door deze drie elementen in harmonie te brengen, kunnen we ons potentieel ontdekken, onze passies najagen en een leven leiden dat vervuld is van vreugde en zelfvertrouwen. Ik moedig iedereen aan om deze elementen te omarmen en hun eigen pad te volgen, op weg naar een leven dat in lijn is met je ware zelf: gezond, gepassioneerd, gelukkig en vol zelfvertrouwen.

Daarom wil ik jou helpen om je fysische en innerlijke kracht en levensvreugde terug te vinden, zodat je vol vertrouwen je eigen pad kunt bewandelen. Zodat je gewoon gepassioneerd en gelukkig door het leven kan gaan.

“I have a dream…

that propels me forward,

a vision where I am unstoppable:

I embody physical, emotional en mental strength,

with unwavering self-belief.

I am invincible, ready to conquer the world.

World, here I come ! “

Hoe kan ik jou helpen?

Ontdek hoe ik jou kan helpen met mijn unieke BMS-succesformule om de beste versie van jezelf te worden: gezond, krachtig, gepassioneerd, gelukkig en vol levensvreugde.

Body – Mind – Soul -Succesformule

De BMS-succesformule biedt een holistische benadering van het leven, waarbij het in balans brengen van het fysische, het mentale en het emotionele centraal staat. Door deze drie elementen in harmonie te brengen, kunnen we ons potentieel ontdekken, onze passies najagen en een leven leiden dat vervuld is van vreugde en zelfvertrouwen. Ik begeleid je om deze elementen te omarmen en je eigen pad te volgen, op weg naar een leven dat in lijn is met je ware zelf: gezond, krachtig, gepassioneerd, gelukkig en vol zelfvertrouwen.

 BODY: fysieke manifestatie van wie je bent.
Hier benadruk ik het belang van gezondheid en welzijn, en moedig je aan tot lichamelijke activiteit en voldoende rust. Door ons lichaam actief te bewegen en te verzorgen, leggen we de basis voor een sterke en veerkrachtige geest.

MIND: onze gedachten, overtuigingen en mentale processen.
Hier moedig ik het cultiveren van een positieve mindset aan, het ontwikkelen van zelfbewustzijn en het aanleren van technieken om met stress en negatieve gedachten om te gaan. Door de geest te voeden met positieve en constructieve gedachten, kan je jouw potentieel ontdekken en benutten.

SOUL: onze innerlijke kern, ons diepste zelf.
Het is belangrijk is om in contact te staan met je eigen waarden, passies en doelen. Zelfreflectie, meditatie en het creëren van ruimte voor innerlijke groei en spirituele ontwikkeling zijn noodzakelijk en cruciaal. Door je zielsverlangens te begrijpen en te omarmen, kan je een leven leiden dat in overeenstemming is met onze diepste waarheden. Mijn aanbod is erop gericht om jou een professionele, ondersteunende en inspirerende omgeving te geven, waar actieve ondernemende vrouwen kunnen werken aan hun gezondheid: fysisch/mentaal/emotioneel, zodat ze vol vertrouwen hun eigen pad kunnen volgen: dwz. dat ze gewoon gepassioneerd en gelukkig door het leven kunnen gaan.

Wie ben ik in een notendop?

 • Geboren in 1979 te Brussel.
 • Opgegroeid in Vlaams- Brabant bij mijn ouders en zus.
 • 1 jaar in USA gewoond.
 • Mama van Alexander (°2006) en Charlotte (°2008)
 • 24 jaar actief in de sportwereld, Aquagym instructor.
 • Sinds 2005 afgestudeerd als lic. Kinesitherapie.
 • Bijscholingen gevolgd waaronder Psychomotorisch Therapeut, perinatale begeleiding, bekkenbodemtherapie, personal sportcoach, Babyrescue, babyzwemmen, redder en EHBO…
 • Passie voor water en sport.
 • Diploma L.O en Kinesitherapie.
 • Een opgewekte, dynamische en positieve ondernemer die gelukkig wordt van andere vrouwen te helpen.

E-book

Schrijf je in voor de Wellsy nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book!
  E-book